EU som utmaning för kommunal demokrati och förvaltning

EU- kommissionens representation i Sverige anordnar en serie föreläsningar och samtal kring EU:s roll i nationell och regional politik.

Datum och tid: 6 april 2017 klockan 14:00-16:00

Plats: Stadskontoret, Malmö stad, Lokal Stortorget

  • Maria Strömvik, Universitetslektor på Statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Har på regeringsuppdrag undersökt/utrett EUs förankring i det svenska samhället och kom 2016 med utredningen EU på hemmaplan (SOU 2016:10). Har bland annat forskat på EU med fokus på utrikes- och säkerhetspolitik.
  • Dalia Mukhtar-Landgren, Lektor (Fil. Dr.) på Statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet.  Hennes forskning rör huvudsakligen förändringar i kommunal förvaltning och urban utvecklingsplanering"
  • Linda Nyberg, "Linda Nyberg arbetar som doktorand på statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Hennes avhandlingsprojekt handlar om nyliberalism och hur EU:s regler för statligt stöd påverkar det politiska handlingsutrymmet på nationell nivå. Hon har tidigare varit anställd på SKL och skrivit rapporten EU i lokalpolitiken om hur EU påverkar beslut i kommun- och landstingsfullmäktige."

Vid föranmälan bjuds på kaffe, te och kaka. Föranmälan till europadirekt@malmo.se

Mer information finns på EU-kommissionens representation i Sveriges webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster