Plattform för hållbar statsutveckling

Plattformsdagarna för hållbar stadsutveckling sker i Göteborg 6-7 december 2017. Det övergripande temat för dagarna är Ny politik för levande städer – hur vill du bidra?

När: 6-7 december 2017

Var: Göteborg

Regeringen formulerar just nu en ny politik för arkitektur, form och design och hållbara livsmiljöer. Nu när det byggs så mycket i Sverige har vi chansen att ställa om till mer klimatsmarta, attraktiva och robusta städer med människan i centrum. Därför är temat för årets plattform Ny politik för levande städer – hur vill du bidra?

 

Huvudtalare är:

  • Karolina Skog - miljöminister och ansvarig för stadsutvecklingsfrågor.
  • Monica von Schmalensee - arkitektfirman Whites avgående VD som numera är rådgivare i design- och samhällsbyggnadsfrågor och åt Londons borgmästare Sadiq Khan.
  • Moderator är Johan Wester, programledare, entreprenör och samhällsbyggare

URBACT kommer hålla i en kunskapsdialog (nr 50) under konferensen, och berätta mer om vilka möjligheter som finns i URBACT-programmet och om den pågående utlysningen för transfer-nätverk. Umeå kommun kommer också finnas på plats för att berätta om deras satsningen Det könade landskapet som blev utnämnt till URBACT Good Practice City.

Agenda och anmälan

För mer information om Plattformsdagarna samt hur du anmäler dig, klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.