Mitt Europa

För andra året i rad deltar Sverige i den EU-gemensamma informationskampanjen Mitt Europa. Tillsammans visar vi hur EU:s investeringar används och gör nytta lokalt.

Kampanjbild Vi är med i Mitt Europa

Under en vecka, 5-13 maj, öppnar EU-finansierade projekt och företagssatsningar upp sina dörrar för att ge allmänheten möjlighet att upptäcka och lära sig mer om hur EU-pengarna gör nytta i samhället.

2017 deltog Sverige för första gången i Mitt Europa. Över 80 projekt, från Jokkmokk till Malmö, visade då upp sin verksamhet på olika sätt. Det hölls öppet hus, seminarier, mässor, tävlingar, tipspromenader och mycket mer. Totalt i Europa hölls fler än 2 700 aktiviteter i 25 länder som lockade över 450 000 besökare.

Är du intresserad av att vara med?

Är du stolt över ditt projekt eller företagssatsning och vill visa det för andra? Då vill vi gärna att du är med i kampanjen Mitt Europa! Med hjälp av er projektägare hoppas vi kunna visa på en bredd av EU-finansierade satsningar med aktiviteter i hela landet.

Här kan du läsa mer om kampanjen och hur du anmäler ditt projekt.

Vad händer i ditt område?

På kartan nedan kan du se vilka aktiviteter som sker under Mitt Europa i just ditt närområde. Kartan uppdateras löpande med fler aktiviteter.

Vi som arrangerar kampanjen, i samarbete med Europeiska kommissionen, är Tillväxtverket, Jordbruksverket, Svenska ESF-rådet, Landsbygdsnätverket Leader Sverige och Interregprogrammen.

Om struktur- och investeringsfonderna i Sverige

Europeiska struktur- och investeringsfonderna består i Sverige av:
Europeiska regionala utvecklingsfonden, Europeiska socialfonden, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt Europeiska havs-och fiskerifonden.

Logotyp för kampanjen Mitt Europa