Blekinge

Vandring i Brunnsskogen, workshop om energismarta byggnader och näringslivsfrukost, det är några av aktiviteterna som går att besöka i Blekinge län.

Mitt Europa i Karlskrona 2018

Seminarier och presentationer av pågående EU-projekt i Karlskrona. Evenemang som bjuder in intresserade och allmänhet att ta del av intressant internationellt utvecklingsarbete i Karlskrona. Presentation av Karlskrona kommuns internationella program och firande av Europadagen. Presentation av Europa Direkt kontoret i Karlskrona som öppnade i januari 2018.

När: 9 maj kl. 9-17

Var: Karlskrona konsthall

Kontaktperson: Eva Magnusson Larsson

Mer information finns på Karlskrona kommuns hemsida:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vandring i Brunnsskogen

Guidad vandring i Brunnsskogen som är en del av kulturreservatet Ronneby Brunnspark. Skogen är också "pilote site" inom EU-projektet Attractive Hardwoods, ett studieområde för besöksutveckling.

När: 13 maj, kl. 15-17

Var: Gymnastikpromenaden 2, Ronneby

Kontaktperson: Robert Ekholm

Läs mer på Skogsstyrelsens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Workshop - Framtidens hållbara och energismarta byggnader i Blekinge

Workshop om framtiden hållbara och energieffektiva byggnader i Blekinge. Målgruppen är offentliga fastighetsägare och privata aktörer i bygg- och energisektorn. Dagen bjuder på inspirationsföreläsningar om hållbart byggande, plusenergihus, off-grid lösningar med solenergi och vätgas och om projekt för innovationsupphandling. Dessutom genomför vi workshopdelar för att få fram en gemensam vision om energismarta och hållbara byggnader, nuläge och behov av åtgärder.

När: 8 maj, kl. 8.30-16

Var: NetPort Science Park, Biblioteksgatan 4, Karlshamn

Kontaktperson: Katrine Svensson 

Näringslivsfrukost med EU-tema

Näringslivsfrukost öppen för alla. Inleds med macka och mingel med utställning för bla kommun, BTH, NetPort och Eures projekt. Huvudtalare från Brysselkontoret om aktuellt inom EU + vad som påverkar näringslivet. Andra talare: kommunens näringslivschef, projektledare på NetPort, Eures samt projektrådgivare på BTH.

När: 7 maj, kl. 8-9

Var: NetPort Science Park, Karlshamn

Kontaktperson: Lotta Johansson

SKAPA 2.0

När: 8 maj kl. 10–14

Var: Bubbetorp gård i Karlskrona

Kontaktperson: Anna Strömqvist

Läs mer på Karlskrona kommuns hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster