Norrbotten

Att använda kulturen som verktyg för att stärka landsbygdsbornas självkänsla, det är projektet Byakults syfte när de anordnar föreställning i Gällivare. Det är ett av alla projekt i Norrbotten som visar upp vad de gör i maj.

Öppet hus Innovations & industrial internet 

Två olika Interreg Nord projekt presenterar sin verksamhet, demonstrerar olika teknologier och visar hur modern teknik kan användas i olika sammanhang. Studenter kommer även att visa upp resultatet av sitt projekt att utveckla digitala tjänster för kreativitet, lärande och innovation i team.

När: 7 maj, kl. 13-15

Var: Storgatan 53,  Luleå

Kontaktperson: Åsa Ericson

Tornedalens sommarsik är ute och fiskar

Tornedalens sommarsik projektet håvar sikyngel och visar en utställning om traditionsfiske och sikforskning vid båda sidor av Kukkolaforsen.

När: 13 maj, kl. 11.30-16.30

Var: Kukkolankoski-Kukkolaforsen, postnummer 953 91

Kontaktperson: Pia Suonvieri

Läs mer på Tornedalens sommarsiks hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreställning och marknad med Byakult

Syftet med Byakult 2.0 är att med kulturen som verktyg stärka landsbygdsbornas självkänsla och självbild, skapa nya nätverk och bygga broar och knyta samman bygderna i kommunen.  I maj anordnas en Byakultdag då alla grupper i projektet sammanförs och gör en föreställning tillsammans. I samband med föreställningen anordnas även en marknad/utställning där landsbygdens föreningar, företag, skolklasser, privatpersoner ställer ut sina alster. Under dagen anordnas även olika workshops och föreläsningar som lyfter fram och gör allmänheten mer medveten om livet och förutsättningarna som finns på landsbygden.

När: 5 maj, kl. 13

Var: Hantverkaregatan 5, Gällivare

Kontaktperson: Eva-Lena Björkman

Sju EU-projekt Gällivare

En gemensam presentation av sju pågående projekt i Gällivare/regionen. På plats: Expandum/North Business Arena, Ávki, Lapplands Lärcentra, Leader Polaris 2020, Visit Gellivare Lappland, Företagsbolaget, Byakult.

När: 5 maj kl. 11-14

Var: Hantverkaregatan 5, Gällivare

Kontaktperson: Kjell-Åke Johansson

Läs mer på North Business Arenas hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster