Västerbotten

Välkommen att besöka något av Västerpottens projekt som tar upp allt från destinationsutveckling och turistiska möjligheter i den brukade skogen till samverkan mellan blåljusmyndigheter.

Safety & Security Test Arena: Live-demo av verktyg: se, prova, fråga experterna!

Vi välkomnar media, företag, och blåljusmyndigheter att ta del av några av de verktyg som framställts inom projektet. Vi kommer bland annat: presentera projektet, presentera ett nyframtaget digitalt förberedelseverktyg, sända live från en stor övning på Sandö, ge möjlighet att ställa frågor direkt till projektets forskare och experter.

När: 9 maj, kl. 8.30-12

Var: KBC-huset

Kontaktperson: Åsa Brulin

INTILL - Destinationsutveckling på din hemort

Frukost med samtal om destinationsutveckling, samverkan och hållbarhet.

När: 9 maj, kl. 8-10 

Var: V. Strandvägen 1, Tärnaby

Kontaktperson: Katti Lundström

Besök Visit Hemavan/Tärnaby.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Möjligheternas Region

Lycksele
Visning av film, visa goda exempel på företag som vi hjälpt via projekten. Aktiviteten sker i samarbete med Intill-projektet.

När: 8 maj, kl. 12-15 Var: Storgatan/Torget, Lycksele

Malå
Visa upp/presentera näringslivet i  Malå och bland annat  rennäringen som är viktig i vår kommun. Vi kommer tillsammans att berätta om projektet, Malå Samebyn och Malå som ort att leva, bo, verka och besöka. Teknik på plats så att det som sker på Torget går att se på internet. Vi bjuder besökarna på suovas/korv

När: 11 maj, kl. 14-15 Var: Torget i Malå (mittemot Ica)

Norsjö
Berätta om projektet för allmänheten.

När: 9 maj, kl. 11-14 Var: Ica och Coop, Norsjö

Storuman
Lunchmöte där vi informerar om vad Näringslivskontoret gör, projektresultat där vi har med någon/några som varit med och kan berätta vad de fått ut av Möjligheternas Region, framtidsplaner samt en dialog om hur vi ska förvalta de 1,76 miljoner som kommer från staten för näringslivsutveckling och förbättrat näringslivsklimat.

När: 8 maj, kl. 11-13 Var: Hotell Toppen, Blå Vägen 238, Storuman

Hemavan
Lunchmöte där vi informerar om vad Näringslivskontoret gör, projektresultat där vi har med någon/några som varit med och kan berätta vad de fått ut av Möjligheternas Region, framtidsplaner samt en dialog om hur vi ska förvalta de 1,76 miljoner som kommer från staten för näringslivsutveckling och förbättrat näringslivsklimat.

När: 9 maj, kl. 11-13 Var: Trolltunet, Kvarnstensvägen 1, Hemavan

Vilhelmina
Tillsammans med Turistbyrån som 2:a året i rad genomför Vilhelmina Varvet, ett prestigelöst och attraktivt gång- och löplopp för alla åldrar runt Vilhelmina tätort, där vi tänker ha en information/ presentations "station"  vid start och mål med en stor karta över Vilhelmina kommun där stor som liten får måla, skissa och skriva deras tankar och idéer om näringsliv och service direkt på kartan. Ett sorts "kom och tyck till”, önska fritt och skissa in vad du vill ska finnas i Vilhelmina Kommun.  Vad är bra som det är, vad bör utvecklas ytterligare" och hur ser man på företagande och möjligheter till nätverkande och framtida utveckling av Vilhelmina kommuns företagande och service. Vi önskar även genomföra en digital variant löpande under veckan och även en sammanställning för detta. Den skickas också ut till alla företagare för att samla svar inom näringslivsfrågor. Utöver detta bjuder vi på något gott att äta och dricka på plats.

När: 9 maj, kl. 18-20  Var: Utanför Turistbyrån, Tingsgatan 1 i Vilhelmina

Dorotea
Aktivitet där bland annat filmer kommer att visas i biosalongen.

När: 10 maj, kl. 12-15 Var: Byvägen 5, Dorotea

Kontaktperson: Erika Hjukström

Läs mer på Möjligheternas Regionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Visa Skogen pop-up-kontor

PINUS är ett projekt som förenar besöksnäring, skogsnäring och skoglig akademi. Målet är att utveckla turistiska möjligheter i den brukade skogen. Besök vårt pop-up kontor och diskutera våra satsningar ”visa skogen” och ”hitta skogen” över en kopp kokkaffe. Testa att vara turistguide för en stund och ha chans att vinna finfina priser, däribland en övernattning på Granö beckasin.
Vi välkomnar intressenter inom besöksnäring, skogsnäring, media och intresserad allmänhet

När: 8 maj, kl 11-14

Var: Sveriges lantbruksuniversitet, Skogsmarksgränd 1, Umeå

Kontaktperson: Anna-Maria Raution