Mitt Europa blir Europa i min region - nu öppnar anmälan

Det är en ny värld med nya utmaningar. Det krävs omställning, omstart och omtag. Men på många sätt kvarstår också våra tidigare utmaningar och problem. Problem som vi behöver lösa tillsammans i våra regioner, i Sverige, i EU och i världen.

händer

I år hålls Europa i min region, före detta Mitt Europa, 20-26 september.

För femte året i rad är det dags för EU-projekt i Sverige att visa upp sin verksamhet genom informationskampanjen Europa i min region. Europa i min region? Vad är det? Kanske du tänker. Men du kan vara lugn. Det är bara gamle, gode Mitt Europa som har bytt skepnad.

Precis som förra året hålls kampanjen digitalt och äger rum 20-26 september. Anmäl ditt EU-projekt och sprid kunskap om vad det gör för nytta i samhället.

Det här går kampanjen ut på

Kampanjen går ut på att visa upp för medborgare vad EU bidrar med i deras region och närhet. Du anmäler ditt projekt och ordnar sedan ett digitalt seminarium under kampanjveckan 20-26 september. Du kan också delta enbart genom att dela filmer i sociala kanaler under veckan.

Du kommer att synas på en karta tillsammans med EU-projekt över hela Europa och synas genom att EU-fondernas förvaltande myndigheter sprider dina filmer och aktiviteter.

Kom ihåg att du själv ansvarar för att marknadsföra aktiviteten och sprida filmerna. Din förvaltande myndighet kan dock hjälpa till att sprida om du påtalar att material finns, eller att aktiviteten ska arrangeras.

I vår lista för evenemang från förra året kan du läsa om vad som arrangerades då. Kanske kan du hämta inspiration? Här syns dock inte alla de filmer som projekt över hela Sverige delade.

I år deltar du genom att anmäla ditt EU-projekt på EU-kommissionens sida för kampanjen. Här kommer du till sidan för kampanjen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kommer du direkt till anmälningsformuläret. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmäl dig gärna så fort som möjligt men senast 13 september om du vill få chans att sprida ditt evenemang eller film i kampanjens egna kanaler. Vi har till exempel en Facebooksida som heter Europa i min region.

Eftersom anmälningsformuläret är på engelska följer här nedan en guide och en översättning för att hjälpa dig anmäla ditt projekt. Funkar det ändå inte kan du alltid kontakta info@eufonder.se, din förvaltande myndighet eller din kontaktpunkt.

Så här gör du

 1. Anmäl ditt projekt här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Ordlista
  (engelska / svensk förklaring)
  Titel: Ett namn på ditt evenemang eller namnet på ditt projekt.
  Start date: Startdatum för evenemanget. Ska du bara dela film, skriv 20-26 september.
  End date: Slutdatum för evenemanget. Ska du bara dela film, skriv 20-26 september.
  Venue: Här skriver du adressen för att få exakta geokoordinater för projektet. Det är såklart viktigast när evenemanget är fysiskt, men också kul att se var på kartan projektet håller till - även om kampanjen är digitalt. Om du tycker den exakta platsen är oviktig räcker det med att skriva att det är ett digitalt evenemang i denna ruta. Stad och land (som kommer där under= kommer ändå göra så att projektet hamnar i rätt stad på kartan.
  City: Stad där projektet finns.
  Country: Land där staden ligger.
  Geocoordinates: Geokoordinaterna för platsen du skrivit in ska komma fram automatiskt när du har fyllt i rutorna ovan. Om det inte gör det, följ följande steg:
  1. Öppna Google maps.
  2. Högerklicka på platsen du vill hitta koordinater för.
  3. Klicka som vanligt (vänsterklick) på lattitud och longitud så kopieras siffrorna.
  4. Gå tillbaka till anmälan och klistra in koordinaterna, fast i ordningen longitud, lattitud (den högsta siffran först).
  Organiser: Organisatör/ aktör som står bakom projektet.
  Email: E-postadress till någon hos er.
  Description: En beskrivning av vad ert evenemang handlar om. Om ni ska dela filmer kan ni istället beskriva ert projekt och kort filmernas innehåll. Om det inte är klart när ni anmäler projektet, skriv in hemsidan för er projekt. Här finns också möjlighet att dela länkar till film eller spellista med filmer.
  Event website: Hemsideadress för digitalt evenemang eller länkar till filmerna/spellistan/sida där filmerna ligger. Den här sidan kommer man kunna klicka sig vidare till.
  Image URL: Har ni en bild som representerar projektet kan ni lägga in länken till den här.

  Obs! Om någon information inte får plats i den ruta du försöker lägga in den i, lägg informaitonen i en annan ruta. Plats, datum, e-post, beskrivninge och en länk till mer information (vilket är er hemsida) är det som kommer att synas i er ruta på kartan.

  När ni har anmält er ska ni inom kort dyka upp på kartan. Det sker dock inte automatiskt, så ha lite tålamod.

Marknadföring av kampanjen

Här finns ett par bilder ni som projekt kan använda för att sprida kunskapen om era projekt och era eventuella evenemang. Bilderna har den internationella kampanjens layout och i de står svenska kampanjnamnet "Europa i min region" samt den engelska hashtagen #euinmyregion. I Sverige använder vi även #europaiminregion (och byter därmed ut gamla #mitteuropa.)

Har du tillgång till Photoshop kan du själv använda dig av EU-kommissionens markadsföringsmaterial. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Under sociala meder kan du ladda ner de gula ramarna för olika kanaler och sedan öppna upp dem i Photoshop och sammanföra med valfri egen bild genom att använda "Arkiv/montera inbäddad".

I samma mapp finns också tillgång till bakgrundsbilder för det digitala mötes mötesplattformen Teams och mycket annat. Under "branding manual" finns en instruktion till materialet.

Här kan du ladda ner någon av de bilder vi har skapat:

Datorhäng
Betalning
Sy
Fred
Händer

Vi använder #europaiminregion och #euinmyregion i sociala kanaler

Vi som arrangerar kampanjen, i samarbete med Europeiska kommissionen, är Tillväxtverket, Svenska ESF-rådet, Polismyndigheten, Migrationsverket, Leader Sverige, Interregprogrammen, Jordbruksverket och Landsbygdsnätverket.