European Week of Regions and Cities 8-11 oktober 2018

För 16:e året i rad anordnar Regionkommittén och EU-kommissionens generaldirektorat för regional- och stadspolitik i höst European Week of Regions and Cities (EWCR). 6000 besökare väntas komma till evenemanget i Bryssel som erbjuder olika sessioner, utställningar och nätverksmöjligheter med politiker, beslutsfattare, tjänstepersoner, experter och många andra aktörer.

Årets tema för konferensen är ”For a strong EU cohesion policy beyond 2020”. 2018 fyller EU:s sammanhållningspolitik 30 år, men den framtida finansieringen är osäker i och med Brexit och olika åsikter om vilka prioriteringsområden EU bör ha framöver.

I maj lägger kommissionen fram det nya förslaget om EU:s flerårsbudget för perioden 2021-2027. Höstens konferens kommer att vara huvudplattformen för regioner att kunna uttrycka sina åsikter gällande den nya budgeten, kommissionens nya lagförslag om sammanhållningspolitiken som följer på detta samt Europas framtid ur ett regionalt och lokalt perspektiv.

När: 8-11 oktober 2018

Var: Bryssel, Belgien

Mer information om konferensen finns på European Week of Regions and Cities webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.