Regional utveckling 2019 - Sverige i Europa

Tema för årets konferens är regioner och Europa där vi försöker fånga in analyser, statistik och fakta och lyfta in dem i svenska regioners perspektiv. Under dagen kommer vi presentera aktuell relevant fakta och statistik som kan inspirera oss i analysarbetet och intressebevakning. Välkommen!

Regionerna utvecklas ständigt utifrån händelser i omvärlden och som ett resultat av egna insatser. En del i det lokala och regionala utvecklings- och tillväxtarbetet är att skapa en bild över hur det ser ut regionalt, lokalt, nationellt och ibland i en europakontext eller i ett jämförandeperspektiv inom EU exempelvis. Dessa bilder kan göras med hjälp av statistik, fakta och analyser.

Konferensen arrangeras av SCB, Tillväxtverket och SKL. Vi kommer att presentera relevant fakta och statistik som kan inspirera oss i analysarbetet och intressebevakning. Dagen avslutar vi i vanlig ordning med ett mingel för er som vill fortsätta samtalet kring dagens inspel med kollegor och/eller planera framtida samarbeten.

Välkommen till en spännande dag!

När: 10 maj 2019

Var: Bonnier Conference Center, Torsgatan 21, Stockholm

Information och anmälan

Mer information om konferensen och fullständig agenda för dagen hittar du på SKLs webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns även information om hur du anmäler dig.

Sista anmälningsdag: 3 maj 2019