Internationell samverkan krävs för hållbar regional utveckling (Stockholm)

Allt fler av dagens utmaningar kräver samarbete över nationsgränser. Det är helt uppenbart när det gäller klimatåtgärder, energiförsörjning och migration, som inget land kan hantera ensamt. Detsamma gäller inom forskning, innovation och näringslivsutveckling. Välkommen på en workshop med fokus på samarbete i Östersjöregionen!

samverkan

Vi är bra, men behöver bli bättre på att samverka över gränserna för att klara av att hantera dagens samhällsutmaningar. 14 av 21 regioner hämtar över hälften av sitt samlade utvecklingskapital från EU:s fonder.

Att driva projekt och skapa gränsöverskridande samarbete är ingen sidoverksamhet, det är en nödvändigt och självklart för att utveckla samhället. Låt oss visa på fler möjligheter till gränsöverskridande samverkan, bidra till nya idéer och skapa fler kontakter.

Datum: Måndag den 27 januari 2020

Tid: 09:30-17:00 (registrering från kl. 09:00)

Plats: Länsstyrelsen i Stockholm, Regeringsgatan 66, plan 4, Lokal Grand

Inbjudan och program workshop 27 januari.PDF

 

Målgrupp: Personer som jobbar med strategisk regional utveckling i myndigheter, organisationer, civilsamhälle.

Arrangörer: Svenska institutet, Tillväxtverket, Universitets- och högskolerådet, Svenska ESF-rådet, Föreningen Norden, Länsstyrelsen i Stockholm.

Anmälan: Anmäl ditt deltagande senast den 10 januari genom att klicka HÄRlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor: Kontakta gärna Anders Bergström, anders(at)norden.se om du undrar över något eller har en kommentar.

Vi har haft workshopar i Umeå och Hässleholm under hösten 2019 och nu har turen kommit till Stockholm den 27 januari. Målgruppen är alla aktörer (flernivå, sektorsövergripande) som vill eller borde samverka med aktörer i Sveriges närhet för att lösa gemensamma utmaningar eller skapa bättre möjligheter tillsammans.