European Week of Regions and Cities 5-22 oktober 2020

2020 års upplaga av Europeiska veckan för regioner och städer, EWRC, blir i år ett ditigtalt evenemang. Veckan förlängs från en vecka till tre och temat för i år är “Restart Europe together”.

För artonde året i rad arrangeras den Europeiska veckan för regioner och städer. Det är det största årliga evenemanget på det regionalpolitiska området i Bryssel. På evenemangen sammanförs regioner och städer från hela Europa, inklusive deras politiska företrädare, tjänstemän, sakkunniga och akademiker.

Fokusområdena för de tre veckorna är följande:

  • 5-9 oktober: medborgares ökade delaktighet
  • 12-16 oktober: sammanhållning och samverkan
  • 19-22 oktober: Grönt Europa (i samarbete med Green Week)

Evenemanget arrangeras av Regionkommittén och EU-kommissionens generaldirektorat för regional- och stadspolitik. Det är helt kostnadsfritt att delta.

Workshop om solenergi i arktiska förhållande

Den 20 okober 16.30 - 18.00 anordnar Tillväxtverket en digital workshop tillsammans med North Sweden European Office. I workshopen visas fina resultat från projekt om solenergi i arktiska förhållanden som RISE och Piteå Science Park genomfört. EU-kommissionen kommer också berätta om EU:s gröna giv och varför förnybar energi är viktigt i Arktis. Workshopen är en del av temat Grönt Europa.

Varmt välkommen!

Registrera dig till hela evenemanget här senast den 27 september! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer om European Week of Regions and Cities Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

EWRC