Social- och regionalfonds­projekt firade Europadagen i nybyggaranda

Med sitt svarletarspel lotsades besökare genom byggbranschens rekryteringsvillkor och bostadsbyggandets hållbarhetsutmaningar. Värd för Europadagens event i länsstyrelsens lokaler i Stockholm var socialfondsprojektet Sverige Bygger Nytt och regionala utvecklingsfondsprojektet Grön BoStad Stockholm.

Svarsspelet. Tobias Abrahamsson, kommunikationsansvarig, Grön Bostad Stockholm och Kristina Hultgren, projektledare för Sverige Bygger Nytt.

Svarsspelet. Tobias Abrahamsson, kommunikationsansvarig, Grön Bostad Stockholm och Kristina Hultgren, projektledare för Sverige Bygger Nytt.

Det finns många beröringspunkter mellan projekten. Till exempel vikten av kompetensförsörjning inom byggsektorn och arbetet med de horisontella principernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: jämställdhet, tillgänglighet, icke-diskriminering och ekologiskt hållbar utveckling.

– Vår främsta uppgift är att bistå företag, kommuner och forskare med kunskapsöverföring och stöd för att bidra till ett hållbart byggande, säger Tobias Abrahamsson, kommunikationsansvarig för Grön BoStad Stockholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kristina Hultgren, projektledare för Sverige Bygger Nytt,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster berättar:

– Samverkan med styrgruppsorganisationerna som ­till exempel kommunerna, aktörer i bygg-, installations- och fastighetsbranschen är en avgörande nyckelfaktor för att lyckas med projektet.

– Efter en fördjupad vägledning ges projektdeltagarna möjlighet att prova på olika inriktningar inom bygg och fastighet under två veckor. Om intresse finns kan nästa steg bli validering, utbildning och eller arbete, till exempel via en yrkesintroduktionsanställning.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktiviteten under Europadagen var en del i informationskampanjen Mitt Europa.

Här kan du läsa mer om Mitt Europa.