Svenska institutet bjuder in till konferens på temat "Dagens utmaningar i Östersjöregionen"

Svenska institutet arrangerar en heldagskonferens för att uppmärksamma tio år med EU:s strategi för Östersjöregionen och ramverket kring EU:s Östliga partnerskap. Lärdomar från förr, lösningar för morgondagen.


När: 19 november 2019

Plats: Norra Latin, Stockholm City Conference Center, Stockholm

Syftet med konferensen är att dra lärdomar av samarbetet i regionen samt att diskutera framtida utmaningar och möjligheter utifrån deltagarnas samlade erfarenhet och kunskap.

Genom bl.a. stöd till projekt där aktörerna samarbetar över landsgränser kring gemensamma utmaningar bidrar Svenska institutet till att skapa förutsättningar för långsiktiga och hållbara relationer i Östersjöregionen. EU:s strategi för Östersjöregionen och ramverket kring EU:s Östliga partnerskap är viktiga strategier som ligger till grund för vår Östersjöverksamhet.

Under dagen kommer du att få:

  • höra hur nyckelaktörer och ansvariga inom strategierna ser på framstegen.
  • en inblick i hur det svenska deltagandet och samarbetet i regionen har sett ut.
  • dela med dig av resultat och lära dig mer om hur dessa kan kommuniceras.
  • fundera tillsammans med andra deltagare på vilka framtida behov som finns för att stödja samarbetet i regionen.
  • lära dig mer om vad som är viktigt att tänka på om du ska söka stöd från SI:s utlysning "Projektinitiering i Östersjöregionen".

Anmälan

Mer information om konferensen och hur du anmäler dig hittar du i länken härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.