Interregprojektet HealthTech Nordic vann EU-kommissionens tävling för företagsfrämjande

EU-kommissionens European Enterprise Promotion Award har tilldelats det Innovation Skåne-ledda projektet HealthTech Nordic. Projektet stödjer framväxten av e-hälsobranschen i Norden med målet att skapa bättre hälsa globalt. Projektet finansieras av EU programmet Interreg Öresund- Kategatt- Skagerrak.

– Priset är ännu ett kvitto på att de offentliga medel vi drivs med, inklusive medel från EU, använts på rätt sätt och att också EU ser de fantastiska resultaten i form av att medlemsföretagen skapar nya jobb och bidrar till bättre hälsa såväl i Norden som internationellt, säger Margareta Wallentén, projektledare för HealthTech Nordic på Innovation Skåne.

Med 268 medlemmar är HealthTech Nordic Nordens största community för healthtech-företag. Målet är att hjälpa startups inom HealthTech att växa och därmed skapa nya jobb. Projektet bidrar till att påskynda medlemsföretagens utveckling och hjälpa dem att skala sina lösningar globalt, för att skapa bättre hälsa globalt och nya jobb i Norden.

Ny forskning på medlemsföretagen i HealthTech Nordic visar att de skapat 751 jobb under åren 2017-2019. Skulle de 751 arbetstillfällena avse ett enda företag skulle det vara ett av Nordens största. En försiktig uppskattning visar också att de jobb som skapats under treårsperioden så här långt genererat minst 212 MSEK i skatteintäkter, vilket kan jämföras med projektets totala budget på 54 MSEK.

Mer information om HealthTech Nordic finns på http://healthtechnordic.com. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.