Cybersäkerhet och attraktiv industri i årets Europa i min region

En interaktiv plattform för utbildning i cybersäkerhet, ett seminarium om hur du blir en säkrare chef och en film om vapenvåld kopplat till kriminella miljöer. Det är ett axplock av vad årets Europa i min region erbjuder.

Kvinnor betalar

Europa i min region pågår 20-26 september i Sverige i år.

Vad bidrar EU med i din region och närhet?

Måndag 20 september drar årets informationskampanj Europa i min region, före detta Mitt Europa, igång. Kampanjen är årlig och ger EU-projekt runt om i Europa möjligheten att visa upp sin verksamhet för medborgarna. Tidigare har projekten bjudit in till fysiska evenemang men i år är kampanjen digital.

Nytt för i år är att fonder från Polisen och Migrationsverket deltar och därför blir bredden på projekt i år ännu större.

Klicka dig gärna in på kartan hos EU-kommissionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. för att se vilja projekt som deltar, både i Sverige och övriga Europa. Projekten deltar i kampanjen genom att dela filmer under kampanjveckan eller genom att ordna digitala seminarier.

Vanligtvis hålls Europa i min region kring Europadagen 9 maj. Kampanjen är initierad av EU-kommissionen.

Läs mer om kampanjen Europa i min region här.

Ett axplock av vad som händer under veckan

CyberNorth2 - om informationssäkerhet inom industri. Lyssna till talare från industrin och de utmaningar som finns när informationssystem och operativa system kopplas samman. Digitalt event 28 september. Anmäl dig här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Instance Lab - se filmen om en interaktiv plattform för informationssäkerhet  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer mat - fler jobb: Bli en säkrare chef och ledare, rätt väg genom ledarskap, arbetsrätt och rekrytering - speciellt anpassat till dig som har en ledarposition inom livsmedelsproduktion, lantbruk och trädgårdsodling.
Webbinarium 22 september, anmäl dig här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

DigIT Hub Speaker Series: Digitalt event 23 september om Kollaborativa robotar i produktion. Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ski Region - utvecklar skidregionen från Sundsvall till Trondheim via Östersund. Se projektets tre filmer och läs om projektet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klimatsynk - digitalt event 22 september. I den här konferensen bjuder vi både på lärdomar och erfarenheter från de senaste sju åren och inspiration inför den fortsatta resan mot ett fossilfritt samhälle. Anmäl dig här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nemas problemas mentorsprogram - för nya i Sverige- se filmen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Brottsförebyggande rådet har konstaterat att dödligt skjutvapenvåld kopplat till kriminella miljöer är ett problem som ökar i Sverige. Här kan du se en film om och läsa mer om projektet. Länk till annan webbplats.

DigITSU - förbereder medarbetarna för digitaliseringen av hälso- och sjukvården genom att öka den digitala kompetensen. Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välfärdsteknologi i omsorgen - där omsorgspersonalens digitala kompetens är i fokus. Se en film och läs mer om projektet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fytoremediering 2021: Varför föredras schaktning som saneringsmetod och varför har fytoremediering så svårt att slå igenom? Webbinariet 23 september. Anmäl dig här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varför har fjällräven örhängen? Läs mer om projektet Felles Fjellrev Nord II och få information om utställningen i Jokkmokk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. här.