Närmare 90 aktiviteter anmälda till Landsbygdsveckan!

Nu kan du botanisera i programmet för Landsbygdsveckan och hitta dina favoriter. Programmet rymmer närmare 90 arrangemang från Pitebygden i Norrbotten till Klågerup i Skåne. Många av aktiviteterna är digitala så du kan ta del av dem var du än är.

Landsbygdsveckan är en ny arena för att lyfta hela Sverige. Den genomförs i anslutning till Sveriges ordförandeskap i EU. Programmet erbjuder en ram med invigning och avslutning och däremellan har scenen lämnats öppen för den som vill arrangera en aktivitet. Många har nappat på erbjudandet.

– Det är många fler som anmält sig än vi hade vågat hoppas. Vi är otroligt glada över engagemanget, säger Emil Planting Mollaoglu, projektledare från SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, som är initiativtagare tillsammans med Tillväxtverket och Landsbygdsnätverket.

I Landsbygdsveckans program finns breda frågeställningarna kring energiförsörjning, klimat och beredskap såväl som djupdykande seminarier om odling av fruktängar, fönsterrenovering och egenproducerat foder – för att nämna några. Vissa arrangemang sker på plats medan andra sänds digitalt och är tillgängliga för alla.

Ta del av hela programmet för Landsbygdsveckan här Länk till annan webbplats.