Höstens ansökningsdatum för EIP-Agris innovationsprojekt

Nu släpps de datum som gäller för höstens ansökningar till själva innovationsstödet. För dig som vill söka stöd för EIP-Agri och genomföra innovationsprojekt kommer ansökningarna att bedömas vid två tillfällen, den 22 september och 30 november.

Arne Bergh, ansvarig för EIP-Agristödet på Jordbruksverket, hur ser intresset ut för att genomföra ett innovationsprojekt så här långt?

– Än så länge har vi endast haft ett bedömningstillfälle för att genomföra projekt, så det är svårt att dra några direkta slutsatser. Däremot ser vi att det finns flera som är intresserade av stödet och att det finns många idéer för hur primär-produktionen för jordbruks-, trädgårds-, och rennäringen kan utvecklas.

Hur ser det ut med datum för dem som vill ansöka om stödet framåt?
– Vi har tillsammans med vår expertkommitté enats om att hålla två bedömningsmöten under hösten. Alltså den 22 september och den 30 november. För att söka till dessa tillfällen behöver ansökningar skickas in senast den 22 augusti samt den 30 oktober.

Har du några medskick till den som vill ansöka?
– Jag kan rekommendera alla som har en idé att ta kontakt med vår innovationssupport som är placerad hos landsbygdsnätverket, som du ser här på sidan.

– Vidare kan jag rekommendera alla sökande att börja jobba med ansökansformuläret tidigt, via Jordbruksverkets e-tjänstLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den bedömningskommitté som granskar ansökningarna lägger stor vikt vid de svar som skrivs in för frågorna kopplat till bedömningskriterierna.

Jennie Cederholm Björklund, du är innovationscoach på Landsbygdsnätverket. Vad tycker du att de som vill söka stöd, och nu fått höstens datum, kan göra under tiden?

– På Landsbygdsnätverkets webb finns en databas med alla godkända EIP-projekt. Där kan man se vad som gjorts tidigare, och få inspiration. Nedan hittar du även länk till EU-databasen som samlat 2 800 EIP-projekt.

– Mitt andra tips är att alltid ha en kontakt med vår professionella innovationssupport. De finns till för att bolla och hjälpa dig som sökande i processen fram till ansökan. Det kan handla om att diskutera idén, finna partners till innovationsgruppen eller annan rådgivning. Allt med sekretess så klart.

– Jag vill också slå ett slag för vår webbsida med över femtio artiklar om genomförda projekt inom EIP-Agri. Där kan du läsa om hur det har gått, vad stödet innebar och fakta om projektet.

Inspirerande innovationsprojekt EIP-Agri (landsbygdsnätverket.se) Länk till annan webbplats.

Databas: Godkända innovationsprojekt - EIP-Agri (landsbygdsnätverket.se) Länk till annan webbplats.

Stöd till innovationsprojekt EIP (jordbruksverket.se) Länk till annan webbplats.