Det här var Mitt Europa 2020

Förra året var det första året Mitt Europakampanjen hölls digitalt. Under veckan visade mer än 90 projekt upp hur EU-investeringar gör nytta i deras region.

Kampanjbild Vi är med i Mitt Europa

På kartan hittar du fortfarande länkar till filmer och artiklar som projekten har lagt upp!

En virtuell tour av 5G-miljö, innovationer inom medicinområdet och en nordisk plattform för testning av autonoma tunga fordon. Det är några av ämnena för alla de digitala evenemang som arrangerades över hela Sverige.

- Att så många projekt valde att delta för att berätta om sina viktiga verksamheter är helt fantastiskt, säger Lina Lindbäck, kommunikatör på Tillväxtverket Länk till annan webbplats..

Det är fjärde året i rad som Sverige deltar. Förra året visade drygt 150 projekt upp sin verksamhet genom att bjuda in besökare till olika aktiviteter. Mitt Europa är en del av kampanjen Europe in My Region, där EU-projekt över hela Europa deltar.

Välkommen att delta i digitala evenemang!

Här nedan listar vi några av de digitala evenemang som erbjuds under veckan.

29 september

kl 08.00 Green rural economy - GRUDE ger ett webbinrium om delningsekonomi Starta morgonen med en digital inspirationskick kring delande! Korta inspirationsföreläsningar, panel & frågestund samt interaktivt moment. Mer information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

kl 08.00-12.00 RITSPACE Innovation Forum Online bjuder in till digitalt seminarium omhur data från rymdsatteliter kan användas till affärsmöjligheter Mer information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

klockan 13-14. Kan en innovationsmodell inom medicinteknik skapa ökat värde? Projektet MT4North – Business model bjuder in till ett digitalt event där de presenterar en affärsmodell som tagits fram med förhoppningen att kunna effektivisera framtagandet av innovationer inom medicinteknikområdet. Delta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

kl 18.00 - Renresurs Info bjuder in till ett webbinarium på två språk. Vi börjar på finska kl. 18 finsk tid, och från kl 18 svensk blir det svenskspråkigt. projekt Renresurs utvecklar en kurs för slakt och styckning av ren. Idén är att matcha efterfrågan och tillgången till arbetskraft. Att generera mervärde och nya inkomster för rennäringen och andra samiska företag - det är vad vi kallar RenResurs! Delta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

30 september

kl 09.00-12.00 RITSPACE Innovation Forum Online bjuder in till digital workshop om hur data från rymdsatteliter kan användas till affärsmöjligheter Mer information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

1 oktober

kl 10.00 -12.00 - Small demonstration of robotic technologies for autonomous visual inspection of power lines and underground mining environments. - Short presentation of the overall project and the general directions for improving innovation through robotization and automation. Mer information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

kl 15-16 Välkommen att delta digitalt på en virtuell tour av vår 5G testmiljö. Vi visar runt, berättar om spännande 5G tillämpningar och pratar om hur det går till när en organisation kommer och testar hos oss. Det hela avslutas med möjligheten att, över en virtuell kaffe, ställa frågor. 5G Test Network är ett Interreg Nord-projekt med målet att stärka företagens kommersialiserings­kapacitet för innovationer. Delta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

klockan 16-17: Projektet Wireless arrangerar en virtuell tour av projektets 5G- testmiljö. Delta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

kl 16-19 Inlandets Teknikpark med kommuner bjuder tillsammans med Region Västerbotten in dig som företrädare för industrin i Västerbottens inland till ett webinar där näringsminister Ibrahim Baylan (S), landshövding Helene Hellmark Knutsson och regionråd Rickard Carstedt samt företagsrepresentanter deltar. Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


2 oktober

kl 9.00 - 11.30 Digital workshop - Är du intresserad av av hälsofrämjande aktiviteter och rehabilitering i naturen och/eller med djuren? Projektets mål är att utveckla samnordiska, speciellt för de nordliga natur- och kulturförhållandena anpassade Green Care-/Grön Arena-/NUR-affärs- och servicemodeller. Worskhopen sänds digitalt via Zoom. Öppnas i nytt fönster.

klockan 10-11: Projektet HALOS (Hanseatic League of Science) håller öppet hus via Zoom. Projektet verkar för öka kunskapen i Öresund- och Skagerrakområdet om användningen inom Life Science sektorn av de fyra högteknologiska anläggningarna MAX IV, ESS, DESY och European XFEL. Delta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

klockan 10:00 - Etableringslyftet kör livesändning på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Etableringslyftet är med i Mitt Europa. Tillsammans med EU skapar vi nya möjligheter i vår region – genom samverkan, engagemang och individuell vägledning. Med kulturkompetens, nära kontakt med arbetsmarknaden och gör vi skillnad, skapar resultat och en ny framtid för våra deltagare. Delta på vårt online evenemang och se hur vi arbetar!

Socialfondsprojektet Etableringslyftet kommer att berätta hur de arbetar med nyanlända för att de ska etablera sig på den svenska arbetsmarknaden. Livesändingen sker via Facebook Länk till annan webbplats.

Läs mer om Etableringslyftet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

kl 13.00: Presentation av det arbete som pågår inom Interreg Nord-projekt om utvecklingen av en nordisk plattform för testning av autonoma tunga fordon. Delta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

kl 15-16 Välkommen att titta på en film med en rundvandring med 360 kamera på RISE ICE testdatacenter i Luleå.Projektet Applied AI DIH North syftar till att skapa ett starkt innovationssystem för tillväxt inom AI-branschen, en Digital Innovation Hub som bas, inom samverkan, forskning, innovation, tillämpad testdriven utveckling, utbildning och klusterbildning. Se filmen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Vi som arrangerar kampanjen, i samarbete med Europeiska kommissionen, är Tillväxtverket, Jordbruksverket, Landsbygdsnätverket, Svenska ESF-rådet, Leader Sverige och Interregprogrammen.

Logotyp för kampanjen Mitt Europa