Mitt Europa

För tredje året i rad deltar Sverige i den EU-gemensamma informationskampanjen Mitt Europa. Tillsammans visar vi hur EU:s investeringar används och gör nytta lokalt. Kampanjen pågår mellan 4-12 maj 2019.

Personer i bakgrunden med text över Vi är med i mitt europa.

Mellan 4 maj till 12 maj deltar Sverige återigen i informationskampanjen Mitt Europa. Syftet med kampanjen är att ge möjlighet till EU-finansierade projekt och företagssatsaningar att öppna upp sina dörrar för att ge allmänheten möjlighet att upptäcka och lära sig mer om hur EU-pengar gör nytta i samhället.

2018 deltog Sverige för andra gången i Mitt Europa. Över 113 projekt, från Jokkmokk till Malmö, visade då upp sin verksamhet på olika sätt. Det hölls öppet hus, seminarier, mässor, tävlingar, tipspromenader och mycket mer. Över 5000 människor besökte de olika aktivteterna.

Vill du delta med din EU-finansierande satsning? 

Är du stolt över ditt projekt eller företagssatsning och vill visa det för andra? Då vill vi gärna att du är med i kampanjen Mitt Europa! Med hjälp av er projektägare hoppas vi kunna visa på en bredd av EU-finansierade satsningar med aktiviteter i hela landet. Sista anmälningsdag är den 12 april.

Här kan du läsa mer om kampanjen och hur du anmäler ditt projekt.länk till annan webbplats

Vad händer i ditt område?

På kartan nedan kan du se vilka aktiviteter som arrangeras under Mitt Europa 2019 i just ditt närområde. Kartan fylls på allt eftersom projekten anmäler sig.

Håll muspekaren ovanpå kartan och skrolla för att förstora eller förminska.

Logotyp för kampanjen Mitt Europa

Vi som arrangerar kampanjen, i samarbete med Europeiska kommissionen, är Tillväxtverket, Jordbruksverket, Svenska ESF-rådet, Leader Sverige och Interregprogrammen.