Dalarna

Vad gör EU-pengarna för skillnad i Dalarna? Testa Hedemora kommuns simulatorer för bergarbete, besök ”The hub of entrepreneurship" i Säter eller lär dig mer om "Triple Steelix - innovation för en hållbar stålregion" i Borlänge.

Öppet hus vid Hedemora kommuns unika simulatorer för bergarbete – Rockcamp

Testa Hedemora kommuns simulatorer för bergarbete och få information om bergarbetaryrket, utbildningsvägar och våra EU-finansierade projekt.

Rockcamp arbetar med attraktivitet för bergarbetaryrket, kvalitet i bergarbetarutbildning och matchning mot bergarbetarbranschens behov.

När: 7 maj 2019, klockan 15.00 - 20.00

Var: Hällavägen 5, Hedemora

Kontaktperson: Ninni Broström

Mer om Rockcamplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppet hus vid Hedemora kommuns unika simulatorer för bergarbete – Gruvorten

Projekt Gruvorten verkar för att en ökad innovation inom gruvnäringen och dess leverantörer med fokus på kompetensförsörjning, säkerhet och samverkan.

När: 7 maj 2019, klockan 15.00 - 20.00

Var: Hällavägen 5, Hedemora

Kontaktperson: Jon Danielsson

Mer om Hedemoras projektlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Triple Steelix

Samverkan mellan Industri, Akademi och Samhälle för utveckling och tillväxt hos relaterad industri i Bergslagsregionen.

När: 2019 - 2020, klockan 07.30 - 16.30

Var: Forskargatan 3, Borlänge

Kontaktperson: Larz Ignberg

Mer om Triple Steelixlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fågla mig

Hubbens underbara resa närmar sig sitt slut och vi vill tacka för oss. Därför är ni hjärtligt välkomna till en oförglömligt trevlig förmiddag fylld av inspiration med modern dans, föreläsning och workshops. Guest of Honour Dave Carter, Manchester.

Falun Borlänge-regionen AB bedriver tillsammans med Hamarregionen utvecklingsprojektet ”The hub of entrepreneurship” (Hubben). Vi bejakar människors kreativitet och drömmar. Målet är att hitta nya affärsidéer och människor som vill bli företagare. Projektet vänder sig till personer med utomnordisk bakgrund, kvinnor och ungdomar. Hubben fokuserar på idéstadiet och fungerar som steget före de etablerade organisationerna som arbetar med företagsstarter och företagsstöd. Projektmålet är att tillsammans utveckla och sprida en svensk/norsk metod där man genom att använda sig av kreativa processer och människors olikheter skapar nya innovativa idéer och tillväxtföretag. Inspirationen har vi hämtat från Dave Carter vid University of Manchester, som varit drivande i arbetet med att förändra Manchester från en befolknigsminskade indutristad till en av de mest framgångsrika kreativa städerna.

När: 6 maj 2019, klockan 08-30 - 12.30

Var: Järnvägsgatan 22, Säter

Kontaktperson: Karin Andrén

Mer om projektetlänk till annan webbplats