Många upptäckte hur EU gör nytta i Burlöv

Under tisdagen den 8 maj bjöd Burlövs kommun in till en lunch för att uppmärksamma kommunens fyra samhällsutvecklings­satsningar; LIS, PEAK, Steget och Tillväxtresan. Burlöv är en kommun berikad av mångfald och driver flera socialfondsfinansierade projekt med satsning på just mångfald och utveckling. Mångfald för barn och ungdomar, mångfald för individer och mångfald för företag. Genom Europeiska socialfondens projekt skapas fler och bättre jobb i Europa.

– Burlövs kommun är den nära kommunen som har valt att göra flera satsningar på mångfald och utveckling för att stärka kommunens medborgare och företag. Genom att driva socialfondsfinansierade projekt i samverkan med ordinarie verksamhet så har kommunen sett goda resultat och ett långsiktigt mervärde, berättar Lars-Åke Ståhl, kommundirektör i Burlövs kommun.

Deltagarna bjöds på lunch och fick lyssna till gästföreläsaren Nicole Videve, senior konsult på Garuda AB som berättade om de vanligaste fallgroparna i rekrytering och hur man undviker dem. Nicole diskuterade vinsterna med en mångfaldsorienterad arbetsplats och kompetensbaserad rekrytering.

Den lokala företagaren Jan Venneman, vd och delägare på Antpac Production AB i Arlöv, var på plats och berättade om företagets syn på mångfald.

– För oss är alla lika, ställer man upp för företaget ställer vi upp för individen. Medarbetarna ska känna sig inkluderade, synliga och känner att de kan bidra till helheten, berättar Jan Venneman, Antpac.

Eventet lockade besökare från olika branscher - bland annat kommun, företagare, allmänheten och organisationer. Totalt besöktes eventet av ca. 40 gäster varav 34 deltog i Lunch & Learn med tema mångfald.

Burlövs kommuns samhällsutvecklingsprojekt:

  • Steget är ett arbetsmarknadsprojekt och syftar till att utveckla en systematisk modell för samverkan, som riktar sig till att erbjuda individuellt anpassad samordnad rehabilitering och arbetsinriktad sysselsättning till personer med psykisk ohälsa.
  • PEAK står för ungas påverkan och egenmakt genom aktiv kraftsamling. Idén är enkel, att samla krafterna i kommunen för att stötta ungdomar i deras väg till självförsörjning.
  • LIS riktar sig till individer som kommer i kontakt med nyanlända barn och unga. Med fokus på kompetensutveckling och samverkan strävar projektet efter ett bättre bemötande och stärkt integration.
  • Tillväxtresan - genom innovation & mångfald är ett tillväxtprojekt som riktar sig till små och medelstora företag. Syftet med projektet är att skapa en inkluderande och hållbar tillväxt med utgångspunkt i mångfald och innovation. Deltagande företag ska jobba med förändringsarbete, utveckla medarbetare, organisation samt göra en tillväxtresa.