Europa i min region - 2023

Vad händer under kampanjveckorna? Här lyfter vi några av alla de projekt som visar upp sina verksamheter i hela vårt avlånga land från norr till söder. Under två veckor kan alla som vill besöka seminarier, utställningar, utbildningar eller andra verksamheter som finns, delvis tack vare EU-pengar. Landsbygdsvdeckan 2-7 maj är en del av kampanjen.

händer på ett bord

Invigning Landsbygdsveckan - 2 maj 13.30 -16.30

Välkommen till digitalt startskott för Landsbygdsveckan där Sveriges landsbygder självklart står i rampljuset. På scenen möter du landsbygdsministern tillsammans med en filmskapare från Vedevåg, en fårbonde som tillverkar glass och en forskare med landsbygder i fokus

Frukostföreläsning - Utveckla ditt gröna företag med ny teknik - 8 maj 8 -10

Har du en idé som kan göra nytta för lantbruket? Här får du veta mer om hur du utvecklar ditt gröna företag med ny teknik och får stöd för din hållbara affärsutveckling.

Läs mer om SmartAgris frukostföreläsning Länk till annan webbplats.

Seminarium "Smart Livskraftig Landsbygd-med hjälp av digital teknik och obemannade lösningar

Befolkade, aktiva och växande landsbygder bidrar i stor utsträckning till vårt samhällsbygge. Därför behöver dessa också få samma förutsättningar att utvecklas som mer tätbefolkade områden. Delta i seminariet "Smart Livskraftig Landsbygd-med hjälp av digital teknik och obemannade lösningar" för att höra mer!

Anmäl dig till seminariet Länk till annan webbplats.

Europadagen 9 maj

Välkommen till Kulturhuset i Stockholm (eller online) den 9 maj för ett heldagsfirande av Europadagen! Temat för dagen är solidaritet med Ukraina och det kommer att finnas möjlighet att skänka pengar till Ukraina via Radiohjälpen.

Här är några exempel av många på vad du kan göra under dagen:

Träffa 5 myndigheter och 8 fonder på Infotorget. De presenterar sitt samarbete under rubriken #Europaiminregion

Delta i seminariet "Finns kunskapen för näringslivets gröna omställning?" som hålls klockan 13.30-14.20. Seminariet annordnas av Tillväxtverket tillsammans med Svenskt Näringsliv, SIEPS, LO, EURES och regeringskansliet.

Anmäl dig till seminariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det går att delta både på Kulturhuset och digitalt.

Varmt välkommen!

Facebooksidan Europa i min region

vår Facebooksida Europa i min region Länk till annan webbplats. hittar du ännu fler spännande projekt och aktiviteter!